WIE TREKT DE KAR BIJ PAARDENKRACHT?

Martin Abbing is de man achter PaardenKracht. Op 22 mei 1959 zag hij zelf het levenslicht in Arnhem. Hij is kleinzoon van een groenteboer met paard en wagen en vader van drie dochters die - hoe kan het ook anders- paardrijden.

Zijn carrière is ooit begonnen in de commerciële dienstverlening. Als manager in de arbeidsbemiddeling en detachering heeft hij gewerkt in verschillende branches en met diverse mensen. Regelmatig rolde hij zelf zijn mouwen op om mee te helpen in de uitvoering.

In 2002  besloot hij werk te maken van zijn wens om iets te doen voor mensen die minder makkelijk een baan kunnen vinden. Bij een regionaal werkende stichting zag hij zijn wens in vervulling gaan. Deze stichting werkt voor mensen met psychiatrische of psychosociale beperkingen. Een doelgroep die hem persoonlijk raakt.
Hier heeft hij als manager met succes de afdeling Arbeidsintegratie opgezet. Nieuwe vormen van dienstverlening werden ontwikkeld. Later ging Martin ook de units Studie & Training en Dagbesteding aansturen. Zijn missie was geslaagd.

Om zijn talent als coach verder te ontwikkelen heeft hij een opleiding gevolgd aan de Academie voor Counselling en Coaching. Zijn counselingsvaardigheden houdt hij op peil als vrijwilliger voor het Steunpunt Mantelzorg.

Martin heeft een duidelijke visie op mensen. Voor hem is ieder mens autonoom en behandel je dus met respect. Daarbij gaat hij uit van mogelijkheden en niet van beperkingen. De kansen zoeken is zijn missie.

In de zomer van 2008 kreeg hij de kans een zorg- en activeringsboerderij te exploiteren bij Stal Bosman in Arnhem. Voor hem een vertrouwde plek omdat zijn dochters hier al jaren paardrijden. Een omgeving die hem altijd weer treft door de sfeer, rust, dieren en de landelijkheid. Dé  kans dus om zijn ideeën over integratie, persoonlijke ontwikkeling en groei door dagbesteding en activering in praktijk te brengen. PaardenKracht is het resultaat.